1. Ingen sprøjtningDer anvendes hverken konventionelle, økologiske eller biodynamiske sprøjtemidler.

  2. Ingen kunstgødningGødskning sker gennem kløverbunddække og kompost - lavamel spredes i marken for at give mineraler.

  3. Ingen korrektion for sukker- og syreindholdFokus sættes på kun at benytte druer, der har den rette modenhed, så mosten ikke behøver korrektion.

    For vores mousserende vine tilsættes dog sukker til andengæring på flasken efter den traditionelle metode. Andengæringen på flasken skaber vinens bobler.

  4. Spontan vildgæring Vinen og markens samhørighed bevares ved at lade de gærstammer, der findes i marken og i vineriet, udføre gæringen. Gær har stor indflydelse på vinens smag og aroma.

    For mousserende vine benyttes dog Champagne-gær til andengæring på flasken for at sikre, at vinen gæres tør - dvs., at de sidste ca. 1,25% alkohol i vores mousserende vine produceres af Champagne-gær.

  5. Naturlig klaring Ingen benyttelse af klaringsmidler.

  6. Tilsætning af sulfit Med flaske, skruelåg og sulfit beskyttes og bevares vinen.

© Nårupskov Vingård 2024